Naar boven
Facebook
YouTube
Instrgram
U bevindt zich hier:
Home
Ontdek Ooghduyne
Duurzaam

Ontdek Ooghduyne - Duurzaam

Duurzaam en betrokken ondernemen is eigenlijk onze tweede natuur. Als recreatiepark vlakbij het strand en midden in het uitgestrekte landschap van de Kop van Noord-Holland is duurzaam ondernemen een steeds belangrijker onderdeel van onze bedrijfsvoering en onze werkprocessen geworden.

Met de komst van het nieuwe pand hebben wij al onze duurzaamheidswensen kunnen realiseren, en hier zijn wij trots op! Desondanks blijven wij onze werkprocessen steeds verder verduurzamen en gestreefd wordt naar een CO²-uitstoot van 0%.

Benieuwd naar al onze duurzaamheidsaspecten? Lees het hieronder.

Buitenkant gebouw
Bij alle aspecten van het ontwerpen en bouwen van het gebouw is duurzaamheid een speerpunt geweest. Het gebouw is ten opzichte van de zon gericht op het zuiden. De Noorderlichtkoepels bovenop het zwembad vangen dan de meeste zonuren. Door de koepels kan er optimaal gebruik gemaakt worden van daglicht, waardoor er bespaard wordt op energiekosten.

Alle gevels van het gebouw hebben een hoge isolatiewaarde, doordat zij voorzien zijn van aluminiumkozijnen met HR-+++ glas. Daarnaast bestaan de gevels uit gerecyclede composiet verwerkt met leisteen. In samenhang met het gebruikte lariks-hout creëert dit een rustige en natuurlijke uitstraling voor de omgeving.

Het dak van het pand is bedekt met mos-sedum, waardoor ook hier een hoge isolatiewaarde bereikt wordt. Het mos op het vegetatiedak zorgt voor een uitstekende drainage, filtering van regenwater en het vermindert de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Bovendien wordt het regenwater hergebruikt!

Binnenkant gebouw
Ook met het inrichten van het gebouw is rekening gehouden met het gebruik van duurzame elementen. De gietvloer in combinatie met vloerverwarming heeft een positief invloed op het energieverbruik binnen het pand. De gietvloeren bevatten daarnaast plantaardige oliën, zijn UV-stabiel, naadloos en HACCP-getest.

Het interieur is zoveel mogelijk ingericht met meubels die uit duurzame materialen bestaan. Er is gebruik gemaakt van hout en gerecyclede materialen.

Zwembad
In het zwembad wordt de luchtbehandeling gereguleerd door middel van het BaOpt-systeem. Dit systeem zorgt ervoor de lucht op een perfecte, natuurlijke wijze gemengd kan worden. Door het gebruik van dit systeem is overal dezelfde lucht en temperatuur, waardoor er geen kouval langs de ramen optreedt.

Het zwembad wordt verwarmd door het energiezuinige systeem Heatpipes. Om het gebouw staan diverse zonnecollectoren en door Heatpipes wordt deze energie omgezet in warm water. Het warme water wordt bovendien ook direct gezuiverd.

Het subtropische zwembad beschikt over een zoutelektrolyse-installatie. De installatie zet zout om in chloor en daarna weer terug in zout, waardoor het zwembad dus eigenlijk chloor-arm is. Het is een milieuvriendelijke oplossing en laag in energieverbruik. De voordelen voor de gasten is dat het zout een pH heeft dat dicht bij de eigen lichaamszuurgraad ligt en de zwemkleding niet verkleurd. 

De onderwater- en de ruimteverlichting in het zwembad zijn volledig LED.

Keuken
In de keuken van Brasserie Sandz en van de zwemmersbar wordt er gebruik gemaakt van inductiekookplaten.

Duurzaamheidscertificering
Door al onze inspanningen zijn wij voor het tweede jaar op rij trotse eigenaar van een gouden Green Key certificering. Green Key is hét keurmerk voor duurzame accommodaties in de gastvrijheidssector. Ieder jaar ontvangen ondernemingen die aan de criteria voldoen het Green Key certificaat.


Ooghduyne nieuwsbrief: dan weet je alles!

Op de hoogte blijven van de beste aanbiedingen, leukste evenementen en het laatste nieuws van Ooghduyne? Ontvang onze nieuwsbrief per e-mail en je mist niets. Meld je nu aan:

Aanmelden

Waarom Ooghduyne?

 • Plezier en ontspanning
  voor het hele gezin
 • 365 dagen
  per jaar geopend
 • Subtropisch genieten
  in ons zwemparadijs
 • De beste ideeën voor
  jouw feesten en partijen
 • Vergaderen aan zee:
  dat inspireert!
 • De leukste bedrijfsuitjes
  en teambuildingsessies
         Lekker gegeten, fijne bediening en mijn zoon heeft heerlijk gegeten van het bollobuffet.


- Dinner, Julianadorp -

Lees alle reviews